B&B HerbergTisza

De herberg

Onze sfeervolle herberg ligt aan de rand Tiszabábolna waar op korte afstand de mooie rivier de Tisza langs stroomt. Het dorpje ligt in het gebied van de grote, eindeloze Hortobágy poesta’s, uitgestrekte vlaktes met een ongekende rust en stilte. Vanuit het dorp zie je in het noordwesten het Matra-gebergte en in het noorden het Bükk-gebergte. Vanaf het terras van de herberg is ’s avonds vaak een prachtig schouwspel te zien wanneer de ondergaande zon het bergmassief belicht.

De herberg is geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, maar qua bouwstijl nog steeds helemaal karakteristiek voor de omgeving. Er zijn twee ruime slaapkamers, beide voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche. Daarnaast is er een ruime, sfeervolle zit- en eetruimte. In de royale tuin bevindt zich o.a. een overdekte vuurplaats waar de bekende ketel-goulash of Bogrács Gulyás gemaakt kan worden.  Er is een ruim privé parkeerterrein aan de zijkant van het huis.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vanuit de diverse zitjes in de tuin kun je van de rust genieten en bijvoorbeeld vogels observeren. De tuin, maar zeker in de directe omgeving van de herberg, telt vele soorten zoals diverse spechten, hop, wielewaal, lijster, grauwe klauwier en ooievaar. Tegen de schemering laten de kikkers en padden zich horen en maakt de egel zijn vaste ronde door de tuin.

Het dorp Tiszabábolna is een ooievaarsparadijs. In het voorjaar strijken vele paren neer in het dorp. Ook op de schoorsteen van de herberg bevindt zich een nestplaats. De ooievaars gebruiken dit als uitwijkplaats en zoeken  takken uit de tuin  of pikken wormen na een regenbui.

(terug naar boven)

9 reacties op “B&B HerbergTisza

 1. Hallo Elsje en Roel, gisteren afscheid genomen bij de waterpolo. Bert hoorde van jullie avontuur naar Hongarije. Spannend en een hele uitdaging. Wij wensen jullie al het goede toe. Dat jullie bedrijf maar mag floreren.

  Als we in de gelegenheid zijn komen we zeker een keer langs ( en ook binnen).

  Liefs,

  Bert en Annemieke Hengeveld.

  1. Dank jullie wel, het was een mooi afscheid. En zeker binnen komen als jullie in de buurt zijn, leuk!

   Groetjes,
   Roel en Elsje

 2. Wat een droomplek! Jullie lang gekoesterde wens om buiten te leven en te werken komt uit! Heel veel succes met jullie B en B ! Komen jullie zeker bezoeken!
  Frits en Wilma

  1. Ha die Tineke en Bram!

   Dank jullie wel! Wie weet zien we jullie een keer verschijnen, dat zouden we echt heel leuk vinden.
   Groetjes,

   Roel en Elsje

 3. Afgelopen vrijdag bezochten wij Elsje en Roel. Wij werden hartelijk ontvangen in hun werkelijk prachtige B&B. Een absolute aanrader om dit schattige dorpje te bezoeken vlakbij het Tisza meer en te overnachten in deze mooie, schitterende locatie met een uitzicht in de tuin om bij weg te dromen. Nogmaals dank voor de heerlijke dag vrijdag. Groetjes en tot gauw in Nederland Mirjan en Bert Groen

  1. Beste Mirjan en Bert,
   Dank jullie wel voor deze lieve reactie. Wij vonden het ook erg gezellig en hopen jullie nog een keer te zien in Hongarije!
   Groetjes,
   Roel en Elsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.